Tilmeld nyhedsbrevSmartlift NYT

september 2009

Arbejdsmiljøprisen på Byggemaskiner 2009

 

 

Arbejdsmiljøprisen på Byggemaskiner 2009 i Sverige

Smartlift 500 vandt hædersprisen ved uddelingen af arbejdsmiljøprisen på Byggmaskiner 2009 i Göteborg. En stor ære for firmaet som satser på, at der i fremtiden kommer endnu mere fokus på arbejdsmiljøforbedrende redskaber, således at unødvendige og skadelige løft kan undgås.

Smartlift 500 vandt hædersprisen ved uddelingen af Arbejdsmiljøprisen på Byggmaskiner 2009 i Göteborg.

En ny dansk robot til forbedring af arbejdsmiljøet for håndværkere har nu fået det blå (og gule) stempel.

Det er den multifunktionelle vindueslift Smartlift 500, der netop har vundet hædersprisen ved uddelingen af Arbejdsmiljøprisen på Sveriges største messe for bygge- og entreprenørmaskiner, Byggmaskiner 2009 i Göteborg.

Smartlift 500 er udviklet af virksomheden Smartlift i Nykøbing Mors og er en handy lille robot, der kan overtage det opslidende arbejde med at løfte og håndtere vinduer og ruder på helt op til 500 kg. I den svenske jurys begrundelse for tildelingen af hædersprisen hed det:

”Der har længe fandtes værdifulde hjælpemidler til håndtering af tunge byggematerialer, men nu findes der en smidig løsning, som kombinerer styrken med fin-motoristisk bevægelse. El-driften bidrager endvidere til fremme af såvel miljøet som arbejdsmiljøet”.

Smartlift 500 er selvkørende og kan udføre alle de nødvendige funktioner, for at få vinduet transporteret og placeret korrekt. Det gælder blandt andet løft, sideskift, udskydning af arm og kipning af emnet. Liften fastholder vinduerne ved hjælp af fire store sugekopper, og al betjening og håndtering sker let og logisk fra et lille betjeningspanel. Driftsmotoren har en effekt på 1000W, og Smartlift 500 kan selv køre rundt hvor som helst på hårde og plane underlag - selv op i en kassevogn. Den trækker på baghjulet, og på grund af den integrerede modvægt kan den løfte op til 500 kg - uden at der skal monteres ekstra støtteben.

Alle disse egenskaber betyder, at håndværkerne helt kan fritages for de tunge og besværlige løft, hvilket er et stort plus for arbejdsmiljøet. Samtidig fungerer Smartlift 500 så hurtigt og effektivt, at der i mange tilfælde vil kunne spares betydeligt på personalekontoen.

Virksomheden Smartlift har været på markedet i et par år med lifte, der kunne løfte emner på op til 250 kg, men den nye Smartlift 500 er overalt dimensioneret lidt kraftigere og kan derfor klare endnu tungere løft.

 

 

Produktlinje: