Tilmeld nyhedsbrevSmartlift NYT

september 2014

Smartlift overtager og videreudvikler vinduesliftSmartlift har købt rettighederne til Chrois Vindueslift og har omdøbt den til Smartlift SL 400 Skylifter.
Smartlift udvider nu med tilføjelsen af et redskab til vakuumløft, som er beregnet til montering på basismaskiner som teleskoplæssere, kraner og minilæssere.

Vinduesliften er oprindeligt udviklet af Chrois, der står bag mange specialløsninger til entreprenører og byggeri. Smartlift har overtaget produktion og rettigheder og har sammen med Chrois videreudviklet vinduesløfteren bl.a. med Linak aktuatorer, som Smartlift anvender på deres øvrige lifte. Kombinationen af saksedesignet og et nyudviklet drejehoved giver seks forskellige justeringsmuligheder og meget høj præcision.

- Vi har udviklet et redskab, der styres fra en fjernbetjening og kan arbejde med meget stor nøjagtighed. Det betyder, at det manuelle arbejde med at få vinduespartier eller facadeplader på plads er minimeret. Det giver både højere effektivitet og bedre arbejdsmiljø, siger direktør Nicolai Tange Jørgensen, Smartlift.

Egnet til flere markeder
At Smartlift overtager vinduesløfteren skyldes, at de her er tale om et redskab, der ligger i direkte forlængelse af virksomhedens ekspertise indenfor maskiner til vakuumløft. Samtidig har Smartlift en strategi om at ekspandere.

- Jeg ser store muligheder for Smartlift SL 400 Skylifter både i den danske udlejningsbranche, i byggebranchen og generelt på eksportmarkederne, hvor vi er ved at få godt fat med selvkørende lifte til inden- og udendørs brug, siger Nicolai Tange Jørgensen.

Anvendes til alle emner
Skylifterens rækkevidde og løftehøjde afhænger af basismaskinen. Monteret på en trailerkran eller en spiderkran er der en stor operationsradius ud fra basismaskinen, og på en teleskoplæsser eller minilæsser kan emnerne flyttes rundt på byggepladsen og monteres i samme arbejdsgang.

Ud over vinduer kan Skylifteren anvendes til alle emner med en lufttæt overflade, hvor vakuumløfteren kan få fat så som metalfacadeplader, parocelementer, fibercementplader og lignende.

- En Skyliter monteret på en minilæsser eller en teleskoplæsser eliminerer problemerne med at færdes i løst sand eller mudder på byggepladserne. Der kan opnås fuld præcision, uanset føret og beskaffenheden af underlaget, og det ser vi som en stærk konkurrenceparameter, siger direktøren.

Skylifteren har en egenvægt på kun 350 kg og er bl.a. monteret med et lithiumbatteri for at holde vægten nede, så basismaskinens løfteevne kan koncentreres om emnerne.

Se mere her

Produktlinje: